Gyártók GM platformra épül az Acura első elektromos modellje

GM platformra épül az Acura első elektromos modellje

autopro.hu/E.M. | 2022.08.22 13:47

GM platformra épül az Acura első elektromos modellje

Fotó: Honda

A Honda leányvállalata, az Acura bejelentette az első tisztán elektromos modelljét, az Acura ZDX-et. Az autó műszaki részleteit egyelőre még homály fedi.

Hirdetés

A Precision EV Concept névre hallgató koncepcióautó a Monterey Car Week-en mutatkozott be. Az Acura első elektromos autójának technikai adatai egyelőre nem ismertek, csupán a tervezett dizájnba nyújt betekintést a gyártó.

Annyi biztos, hogy a tisztán elektromos SUV a GM Ultium platformját használja majd. A jelek szerint azonban két változatot terveznek – egy hagyományosabb és egy teljesítményorintáltabb variációt.

Erőteljes elektrifikáció

Tavaly januárban vált ismertté, hogy a GM egy-egy elektromos Ultium akkumulátorokkal felszerelt crossover modellt épít a Honda és az Acura vállalatnak. A Honda első, GM Ultium platformjára épülő, Észak-Amerikába szánt tisztán elektromos modellje a Prologue nevet viseli majd, és 2024 elején kerül a piacra.

Még ugyanabban az évben érkezik az Acura szintén Ultium platformra épülő elektromos modellje. A prémium márka 2026-tól további elektromos modellek bevezetését tervezi, amelyek a Honda saját e:Architecture platformjára épülnek majd.

2040-re tisztán elektromos paletta

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt a Honda globális vezérigazgatója, Toshihiro Mibe egy sajtótájékoztatón jelentette be a gyártó keményebb elektrifikációs terveit. A Honda célja, hogy 2030-ra az észak-amerikai és kínai eladásainak 40 százaléka elektromos meghajtású vagy üzemanyagcellás jármű legyen. Ezt az arányt 2035-re 80 százalékra, 2040-re pedig 100 százalékra akarják növelni – számolt be róla Mibe. A Honda három új, tisztán elektromos járműplatformra épít tervében, hogy 2030-ra elérje az évi kétmilliónál is nagyobb eladási volument – olvasható az electrive.com cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink