Gyártók Globális ösztöndíjprogramot támogat a Mercedes

Globális ösztöndíjprogramot támogat a Mercedes

autopro.hu | 2023.01.22 04:16

Globális ösztöndíjprogramot támogat a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

A márka egy Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé árveréséből származó bevételt a beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship ösztöndíjprogram támogatására ajánlja fel. A kezdeményezés egy globális ösztöndíjprogram, amely évente akár 1000 fiatalnak nyújt támogatást olyan projektek kidolgozásához és elindításához, amelyek mérhető előnyökkel járnak a környezet és a társadalom számára.

Hirdetés

Az ösztöndíjprogram első szakasza három régióban – Indiában, Dél-Afrikában és több európai országban, köztük Magyarországon – kerül bevezetésre, az ott élő fiatalok programba való jelentkezése mai naptól elérhető. A programot a The DO School Fellowships független német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítja meg.

A Mercedes-Benz egy olyan globális ösztöndíjprogramot finanszíroz, amely a világ több ezer fiataljának nyújt képzéseket és ösztöndíjat, hogy a környezeti fenntarthatóság és a szén-dioxid-mentesítés területén megvalósíthassák projektjeiket. Az ösztöndíj induló tőkéjének biztosítása érdekében a Mercedes-Benz rekordáron, 135 millió euróért árverezte el a világ legértékesebb autóját, egy 1955-ös SLR Uhlenhaut Coupét.

Fotó: Mercedes-Benz

„Globális vállalatként és luxusmárkaként a felelősségünk nem ér véget a gyárkapuknál. A 300 SLR Uhlenhaut Coupé – a történelem legértékesebb autójának – árveréséből származó bevétel felajánlása lehetőséget ad számunkra, hogy valami még értékesebbet támogassunk: a fenntartható változást. A beVisioneers célja, hogy releváns hatást érjen el, amely a fiatal résztvevők, a helyi közösségek és a környezet javát szolgálja. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyedülálló kezdeményezés mögé állhatunk, amely az innovátorok új és sokszínű generációját támogatja. Minden ösztöndíjasnak sok sikert kívánunk, hogy elképzeléseiket valósággá formálhassák” – mondta Renata Jungo Brüngger, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának integritásért és jogi ügyekért felelős tagja.

Az ösztöndíjprogramról

A Mercedes-Benz évről évre adományokból finanszírozza majd a programot és emellett főszponzorként is fellép. A beVisioneers koncepcióját a The DO School Fellowships német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítja meg. A beVisioneers – a 2023. januári, első ösztöndíjpályázati felhívást követően – 2023 júniusában indul és kezdetben három régióból várják a jelentkezőket: India, Dél-Afrika és néhány európai ország.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink