Gyártók Globális játékossá válna az Alpine

Globális játékossá válna az Alpine

autopro.hu/V.M. | 2023.06.27 12:23

Globális játékossá válna az Alpine

Fotó: Renault Group global media website

A Renault Csoporthoz tartozó Alpine sportautó-gyártó bővíteni készül nemzetközi jelenlétét, aminek érdekében 2030-ig hét elektromos modell forgalmazását kezdené meg.

Hirdetés

Az Alpine befektetői napján ismertette terveit, melyek szerint 2024-től egy sor új piacok igényeinek is megfelelő elektromos típus jelenik meg kínálatában.

Az elektromos offenzíva a Renault 5-ön alapuló A290 kisautóval veszi kezdetét. Ezt egy évvel később a C-szegmensbe tartozó Crossover GT követi majd, míg az elektromos A110 2027-től lesz kapható. Az A310, mely az A110-en alapuló négyüléses, kupésított autó lesz, a következő évtized elején, 2030-ban jelenik meg.

Az Alpine egy-egy D- és E-szegmensbe tartozó autó érkezését is megerősítette. A 2028-2029-től elérhető modellek az Autocar vélekedése szerint a Porsche Macan és Cayenne SUV-k versenytársai lesznek.

Az Alpine továbbá egy szuperautót is fejleszt, melyben a gyártó közlése szerint „a legújabb generációs technológiák” lesznek megtalálhatóak. Ezen technológiák egyike akár a hidrogénes belső égésű motor is lehet, amit az Alpine szerint mérnökei más alternatív technológiákkal együtt azért fejlesztenek, hogy az elektromos hajtásokkal párhuzamosan alkalmazhassák azokat autóikban.

Globális ambíciók

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója szerint az új modellek megerősítik pozíciójukat fő piacaikon, azaz Európában és Japánban, mindemellett pedig „nagy lökést adnak” nemzetközi növekedésüknek, „különösen az USA-ban és Ázsiában”, ahol autóik 2027-től lesznek kaphatóak.

Az Alpine célja, hogy 2026-ra kiadásai és bevételei legalább azonos szintre kerüljenek, míg 2030-ra árbevétel-arányos jövedelmezőségét 10 százalékra növelné.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink