Gyártók Folytatja akkui dekarbonizálását a Renault

Folytatja akkui dekarbonizálását a Renault

autopro.hu/V.M. | 2022.06.07 14:17

Folytatja akkui dekarbonizálását a Renault

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport alacsony karbonlábnyomú kobalt-szulfát beszerzéséről állapodott meg a marokkói Managem Csoporttal, ezzel egy újabb lépést téve afelé, hogy a jövőben klímabarátabb módon állíthassa elő az elektromos járműveibe kerülő akkumulátorokat.

Hirdetés

A Managem 2025-től hét éven át évi 5000 tonna kobalt-szulfátot fog szállítani a Renault számára. Ez a mennyiség évi 15 gigawattórányi, vagyis akár 300 ezer elektromos autóhoz is elég akkumulátor előállítására lesz elegendő.

A bányászattal és nyersanyag-feldolgozással foglalkozó Managem nagy hangsúlyt fektet létesítményeinek energiahatékony működésére, ami mellett megújuló energiát, leginkább szélenergiát is használ, csökkentve az általa szállított alapanyagok szén-dioxid-intenzitását.

Az új beszállítói megállapodás hozzá fogja segíteni a Renault Csoportot ahhoz, hogy 2025-re 20 százalékkal, 2030-ra pedig 35 százalékkal mérsékelje akkumulátorai karbonlábnyomát a 2020-as értékhez viszonyítva.

Korábban a Renault már megállapodást kötött a Vulcan Energy-vel a Fekete-erdőben kitermelt alacsony karbonintenzitású lítium, míg a Terraframe-mel alacsony szén-dioxid-intenzitású nikkel-szulfát beszerzéséről.

Mindezek a megállapodások nem csupán ahhoz juttatják közelebb a Renault-t, hogy tisztább elektromos autókat készítsen, de ahhoz is, hogy 2040-re karbonsemlegessé váljon Európában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink