Gyártók Fogyasztási rekord Volkswagen Passattal

Fogyasztási rekord Volkswagen Passattal

autopro.hu | 2013.06.28 13:10

Fogyasztási rekord Volkswagen Passattal

A Volkswagen Chattanooga gyárában, Tenessee államban gyártott Volkswagen Passat TDI 13 071 kilométert (8122 mérföldet) tett meg 16 napon belül.

Hirdetés

A rekordkísérletnek tanúi voltak a Guinnes világrekord szervezet hivatalos képviselői is. A rekordkísérletet végrehajtó csapat tagjai a blogger Wayne Gerdes és a mérnök Bob Winger voltak, akikkel az autó üzemanyag fogyasztása 3,02 liter lett 100 kilméterenként, ami azt jelenti hogy 78 mérföldet mentek egy gallon (3,8 liter) üzemanyaggal, míg az előző világrekord 67,9 mérföldes megtett út volt egy gallonnal.

„Éreztük, hogy jó esélyünk van megdönteni a már létező rekordot a mostani széria Passat TDI-vel. Ez az eredmény egyrészt jól mutatja azt, hogy a motorban mekkora potenciál van, másrészt pedig, hogy a jármű üzemanyag fogyasztása mennyire függ a sofőr vezetési stílusától. Ez igazán lenyűgöző eredmény a Volkswagen TDI járműveknek” -mondta Gerdes.

A Volkswagen közvetlen befecskendezésű TDI motorjai hivatalosan országúton mérve is 5,5 liter üzemanyagot fogyasztanak 100 kilométerenként (43 mérföld/gallon) hatsebességű kézi váltóval felszerelve.

Kiemelt Partnereink