Gyártók Felívelőben a Renault csillaga

Felívelőben a Renault csillaga

autopro.hu/V.M. | 2023.06.30 06:18

Felívelőben a Renault csillaga

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport az idei év első felében tapasztalt, és várakozásokat felülmúló teljesítményére hivatkozva felfele módosította a 2023-as pénzügyi teljesítményére vonatkozó előrejelzését.

Hirdetés

„A Renault Csoport rekord szintű teljesítményt ért el” – szögezte le Luca de Meo vezérigazgató. „Ezek az eredmények az értékteremtésre fókuszáló stratégiánknak, illetve a munkatársaink elmúlt három évben tapasztalt Renaulution iránti erős elkötelezettségének köszönhetőek” – tette hozzá.

A 2021 elején bemutatott Renaulution stratégia a fejlesztési és gyártási költségek csökkentését, valamint az elektrifikációt helyezi a középpontba annak érdekében, hogy a vállalatcsoport javítson versenyképességén és több év veszteséges működés után ismét nyereséges lehessen.

A csoportszintű működési eredményráta 2023-ban várható értékét most 7 és 8 százalék közé teszi a Renault. Korábban legalább hat százalék szerepelt az előrejelzésben.

Az autóipari operatív szabad pénzáram várható értékét ezzel párhuzamosan legalább 2,5 milliárd euróra módosították a korábbi legalább kétmilliárd euróról.

Új modellek érkeznek

Közleményében a francia autógyártó az eredményei javulását az értékesítések ideális összetételének, az új modelleknek, illetve az értékteremtésre fókuszáló stratégiájának tulajdonítja.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Renault Csoportnak már tavaly is sikerült jelentősen javítania pénzügyi számait, amit De Meo a válságos időszak végeként értékelt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink