Gyártók Fejlesztési központnak teszi meg Indiát a Suzuki

Fejlesztési központnak teszi meg Indiát a Suzuki

autopro.hu/E.M. | 2022.08.30 08:20

Fejlesztési központnak teszi meg Indiát a Suzuki

Fotó: facebook.com/MSArenaOfficial

A Suzuki Csoport globális fókuszú, kutatás-fejlesztésre szakosodott vállalatot hoz létre az e-mobilitás felé forduló Indiában 1,3 milliárd dolláros beruházással.

Hirdetés

A teljes mértékben a Suzuki tulajdonában lévő új vállalat erősíteni fogja az autógyártó K+F versenyképességét Indiában és más globális piacokon - mondta Toshihiro Suzuki, a Suzuki elnöke egy rendezvényen.

„India a Suzuki Csoport egyik legfontosabb országává vált” – mondta, hozzátéve, hogy a vállalat továbbra is nagy összegeket fog befektetni az országban. Ezt jól tükrözi a vállalat azon terve, hogy 2025-ben megkezdje az elektromos autók építését a gudzsaráti gyárában. Ezenfelül célja, hogy 2026-tól az indiai államban külön üzemet hozzon létre az elektromos autók akkumulátorainak gyártására.

„India jelentős szerepet játszik a Suzuki Csoport globális autógyártó központjaként” - mondta a vállalatvezető. Éppen ezért a japán autógyártó több mint 104 milliárd rúpiát (1,3 milliárd dollár) költ majd az indiai villamosítási tervekre, ami a Suzuki egyik legnagyobb elektromobilitási beruházása lesz világszerte.

Fentről támogatott csendes forradalom

Narendra Modi indiai miniszterelnök szerint az elektromos autók „csendes forradalmat indítanak el az országban”, és azt vallja, hogy „ez a csendes forradalom nagy változásokat fog hozni.” Éppen ezért a kormánya azon dolgozik, hogy fellendítse a tiszta járművek iránti keresletet, illetve kínálatot is.

Az indiai kormány több milliárdos ösztönzőkkel motiválja az autógyártókat arra, hogy több elektromos autót építsenek, illetve a szabályozó hatóságok is környezetbarátabb autókat követelnek – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink