Gyártók Európába hozza olcsó márkáját a Nio

Európába hozza olcsó márkáját a Nio

autopro.hu/V.M. | 2023.12.18 12:22

Európába hozza olcsó márkáját a Nio

Fotó: NIO Newsroom

Az elektromos autókat gyártó kínai Nio 2025-ben be fogja vezetni az alacsonyabb árfekvésű Firefly márkáját Európában. Ez lehetővé fogja tenni a prémium villanyautókat gyártó vállalatnak, hogy bővítse vásárlói körét az öreg kontinensen.

Hirdetés

A brand európai megjelenéséről Lihong Qin, a Nio elnöke beszélt egy konferencia alkalmával. A Reuters beszámolója szerint elmondta, hogy a Firefly márkaneve alatt családoknak szánt modelleket fognak gyártani.

A Nio egyike Kína feltörekvő autógyártóinak, és más kínai OEM-ekhez hasonlóan megpróbál teret nyerni Európában, miközben hazai piacán egyre zsúfoltabb piactérrel és árháborúval kell szembe néznie.

Az elektromos autók piacán kialakult, Tesla által indított árháború rányomta bélyegét a Nio pénzügyi eredményeire. A vállalat novemberben dolgozóinak egy jelentős részét is elküldte, és egyes üzleti területeinek eladását is fontolóra vette.

A nehéz helyzetben jól jöhet az eladások növelése Európában, ahol a kínai gyártók a helyi riválisokénál olcsóbb járművekkel tudnak fokozatosan teret nyerni. Ugyanakkor ezt a folyamatot az Európai Unió a jövőben magasabb vámokkal lassíthatja.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink