Gyártók Elkészíti ikonikus autójának elektromos változatát az Aston Martin

Elkészíti ikonikus autójának elektromos változatát az Aston Martin

autopro.hu/P.B. | 2020.08.30 04:19

Elkészíti ikonikus autójának elektromos változatát az Aston Martin

Fotó: Aston Martin

A DB5 Junior az Aston Martin és a The Little Car Company együttműködésében készült 15 hónap alatt. A gyártáshoz felhasználták egy eredeti DB5 háromdimenziós szkennelt képét. A gyártó szerint az autó egy tinédzser és egy felnőtt számára is megfelelő méretű, és kiváló vezetési élményt nyújt.

Hirdetés

A DB5 Junior közel három méter hosszú, és 1,1 méter széles, súlya mindössze 270 kilogramm, köszönhetően az alumínium kaszninak. Az öt kilowattos (vagy 6,7 lóerős) autó végsebessége 48 kilométer/óra.

Az Aston Martin közleménye szerint az autó tervezésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy teljes mértékben autentikus járművet készítsenek. Így például a DB5 Junior ugyanolyan szárnyakat és kiegészítőket tartalmaz, mint az elődje. A műszerfal is szinte ugyanolyan, ám az olajnyomás-mérő helyett a motor hőmérsékletét mutatja a visszajelző, míg az üzemanyagszint-mérő az akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi.

A színek is az eredetiséget jelképezik, alapmodellként az úgynevezett Silver Birch ezüstben kapható a DB5 Junior, fekete borítású belsővel. A kerekek is az eredeti modellt idézik, ám azzal ellentétben csak 10 colosak.

Három vezetési mód

A DB5 Junior három vezetési módot kínál. Novice módban 1 kilowatt a teljesítmény, és csak 19 kilométer/óra a végsebesség. A gyártó ezt a tapasztalat nélküli vezetőknek, főleg fiataloknak ajánlja. Ebben a módban biztonsági okokból egy gombnyomással elérhető, hogy 30 méteren belül leálljon az autó, és ne is menjen tovább.

Expert módban a már fent ismertetett 5 kilowattos teljesítménnyel bír az autó, ez tulajdonképpen az alapbeállítás az autóban.

A Race módban a lehető legnagyobb teljesítményt és a legjobb gyorsulást lehet kihozni a kisautóból.

Ahogy az eredetiből, ebből is van Vantage

A DB5 Vantage az eredeti modell nagyobb teljesítményű változata, nincs ez másképp a Junior esetében sem. Ez a változat ugyanúgy tudja az előbb ismertetett három vezetési módot, ám Vantage módban ennél nagyobb, 10 kilowattos teljesítményre is képes.

Az autók a beállított módtól függően 16-tól 64 kilométeres hatótávolságra képesek.

Kiemelt Partnereink