Gyártók Elindult a Škoda Enyaq Coupé iV sorozatgyártása

Elindult a Škoda Enyaq Coupé iV sorozatgyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.02.15 17:23

Elindult a Škoda Enyaq Coupé iV sorozatgyártása

Fotó: Škoda Storyboard

Csehországban, a Škoda főhadiszállásán, Mladá Boleslavban megkezdődött a Škoda Enyaq Coupé iV sorozatgyártása. A modellből naponta 120 darab készül, ezenkívül az Octavia és a plug-in hibrid Octavia is ezen a gyártósoron készül.

Hirdetés

A Škoda friss közleményéből kiderül, hogy a MEB platformra épülő Enyaq kupé változatának sorozatgyártása is megkezdődött Csehországban. Az alapmodellből tavaly 50 ezer készült, ám a nagy kereslet miatt az autó szállítási ideje immár több mint tizenkét hónap – tehát egy ma megrendelt Enyaq iV csak 2023-ban kerül a vásárlóhoz.

Az nem derül ki, hogy a napi 120 Enyaq Coupé iV mellé mennyi sima Enyaq iV készül a gyárban, de az electrive.com becslése szerint közel fele-fele arányban gyárthatják a két változatot a SUV tavalyi számai alapján.

„Nagy megtiszteltetés az egész csapat számára, hogy a sikeres elektromos SUV modellünk kupé változata is a márka központjában, Mladá Boleslavban készül” – mondta Michael Oeljeklaus, a Škoda gyártásáért felelős igazgatósági tagja.

Eltérő paraméterek

A Škoda a kupé változatot a klasszikus SUV-tól eltérő hajtásportfólióval kínálja: az Enyaq iV 50 néven forgalmazott, 52 kilowattórás akkumulátorral szerelt változatból nem készül kupé. Az új verzió belépőmodellje a 60-as, ennek 58 kilowattórás akkuja és 132 kilowattos teljesítménye lesz, míg a 77 kilowattórás akkumulátorral szerelt 80 és 80x 150, illetve 195 kilowattos teljesítménnyel lesz kapható. Ezek mellett az Enyaq Coupé 220 kilowattos RS változatban is elérhető.

Az összkerékhajtású modellek első meghajtását a Magna, a hátsó motort a Volkswagen gyártja. Egyelőre csak az RS változat rendelhető, ennek ára 57.700 euró, a többi kivitel ára nem ismert, de vélhetően ezek olcsóbbak lesznek.

A két Enyaq-változat az egyetlen MEB-modell, amelyet Németországon kívül Európában gyártanak, a többi – azaz az ID.3, ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback és a Cupra Born – a zwickaui üzemben készült.

A Škoda azt tervezi, hogy 2030-ig még legalább három teljesen elektromos modellt dob piacra, amelyek mind méretüket, mind árukat tekintve elmaradnak az Enyaq modellektől – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink