Gyártók Elhalasztja akkugyárának építését a Nio

Elhalasztja akkugyárának építését a Nio

autopro.hu/P.B. | 2023.07.17 06:16

Elhalasztja akkugyárának építését a Nio

Fotó: Nio Foshan

A piaci változásokra hivatkozva a Nio bejelentette, hogy egyelőre nem épít saját akkumulátorgyárat. Ugyanakkor a kínai cég nem mondott le erről a tervéről, mindössze elhalasztja a beruházást. A vállalat az akkumulátorcserélő technológiájáról ismert.

Hirdetés

A Nio korábbi tervei szerint már 2024-től szeretett volna házon belüli fejlesztésű akkumulátorokat gyártani Kínában. Ezt most fel kellett adnia a cégnek, de véglegesen nem mondott le a Nio az akkugyártásról, ám azt nem közölte, mikor kezdhet ebbe a tevékenységbe – írja az electrive.com.

Az idei évben január és március között 31.041 autót szállított le a io, és azóta minden modellje esetében csökkentette az árakat Kínában. Az idei június jobban is sikerült a cég számára, ami így a hatodik pozícióba került az alternatív hajtású újautó-eladások listáján Kínában a 10.707-es darabszámával. A cég ezzel együtt is messze lemarad a piacvezetők mögött: a BYD 253.046, a Tesla 93.680 alternatív hajtású autót adott el Kínában júniusban – utóbbi cég esetében természetesen mindegyik tisztán elektromos autó volt.

Magyarországon is aktív cég

A Nio elsősorban az akkumulátorcserélő-állomásairól ismert, igaz, az autógyártás 2018-as beindítása óta 300 ezernél is több elektromos autót adott el. Tavalyi állás szerint a Nio közel 1100 akkucserélőt üzemeltet globális szinten.

Amint arról az autopro.hu is beszámolt korábban, a Nio hazánkban, Biatorbágy területén akkumulátorcserélőket gyártó üzemet épített. A létesítmény száznál is több embernek ad munkát, a teljes kapacitása évi 240 akkucserélő-állomás lesz. 2025-re négyezer ilyen állomást szeretne globális szinten üzemeltetni a cég, mely az európai piacra gyártja Magyarországon a csereállomásait.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink