Gyártók Elhagyta Oroszországot a VW

Elhagyta Oroszországot a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.05.19 15:20

Elhagyta Oroszországot a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen bejelentette, hogy lezárta az oroszországi Kalugában található gyára és helyi leányvállalatainak értékesítését, amivel távozhatott a szankciók sújtotta országból.

Hirdetés

A német autógyártó a Volkswagen Group Rus LLC leányvállalat részvényeit az Art-Finance LLC-nek adta el, amely mögött az autókereskedelemmel foglalkozó orosz Avilon áll.

A tranzakció magába foglalja a kalugai gyárat, az importőri tevékenységeket, illetve a raktározási és pénzügyi szolgáltatásokat az azokat biztosító munkatársakkal egyetemben.

A VW nem közölte, hogy mennyiért értékesítette eszközeit, de egy Reuters által is idézett ügyhöz közeli forrás információi szerint 125 millió eurós összegről van szó.

A Moszkvától délre található kalugai üzemben 2022 márciusa óta szünetel a termelés, miután a nyugati szankciók ellehetetlenítették az alkatrészek behozatalát. Az üzemben évente 225 ezer járművet szerelhetnek össze, dolgozóinak száma meghaladja a 4000 főt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink