Gyártók Elektromos sportautók gyártását tervezi a Peugeot

Elektromos sportautók gyártását tervezi a Peugeot

autopro.hu/P.B. | 2020.08.18 14:22

Elektromos sportautók gyártását tervezi a Peugeot

Fotó: Peugeot Media Center

A Peugeot tavaly már bemutatott egy tanulmányautót, ami alapján a Peugeot 508 PSE készülhet 2021-ben. A gyártó tervei szerint más modellekből is gyártani fognak PSE változatot, ami lényegében a GTi folytatása lesz elektromos vagy hibrid meghajtással.

Hirdetés

A PSE modellcsalád első tervezett tagja, a plug-in hibrid 508 PSE februárban jelenhet meg, ám nem lesz belőle túl sok: a francia gyártó mindössze ezer darab legyártását tervezi az új modellből. Ennek az autónak az elődje már 2019-ben bemutatkozott a Genfi Autószalonon, tanulmányautóként.

A család második tagja a szintén plug-in hibrid 3008 PSE lehet. A 3008-as megújult változata idén nyáron mutatkozott volna be, ám a koronavírus-járvány miatt őszre csúszik a bemutatkozás. A PSE-változat megjelenése leghamarabb jövő tavasszal várható.

A Peugeot dolgozik az e-208 sortváltozatán is, ami könnyen lehet, hogy szintén a PSE jelzést kapja majd, ám erről még nem állnak rendelkezésre bővebb információk.

Megújítja sportautóit a Peugeot

Egy meg nem nevezett, a gyártóval szoros kapcsolatban álló forrás szerint a Peugeot-nak megvan a sportos vénája, ám ezt újra kell gondolni és a korszellemhez kell igazítani. Ez az ambíció nem fog kifulladni egy limitált szériás modellnél, mint az új 508 PSE, hanem várhatóan egy teljes modellcsaládról lesz szó – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink