Gyártók Elektromos kabrió várható a Volkswagentől

Elektromos kabrió várható a Volkswagentől

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.02 15:18

Elektromos kabrió várható a Volkswagentől

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen és az Audi is fontolgatja, hogy hamarosan készítsen egy nyitott tetejű elektromos modellt. A VW egyik, valamelyest függetlenül működő gyára nagy tapasztalatot szerzett már az ilyen projektekben, rájuk eshet a választás, ha döntés születik a közelgő felügyelőbizottsági ülésen.

Hirdetés

A VW Osnabrückben található gyárában készül jelenleg a VW T-Roc típus nyitott tetejű változata. Az üzemet Herbert Diess vezérigazgató rendkívül jó helyszínként ismerte el kabrió kisautók gyártására, így odavinné egy lehetséges elektromos Volkswagen kabrió gyártását is, amit kilátásba helyezett a márka.

Diess sokáig támogatta a VW ID.Buggy koncepcióját, amely egy MEB platformos örömautó-tanulmány volt. Az e.Go Mobile céggel közösen tervezett modell azonban nem jutott el a gyártásig, 2020-ban leállították a projektet. Egy reálisabb terv a mostani, ami egy nyitott tetejű ID.3-ról szól, ami pozitív vevői fogadtatásban részesült, így nagy eséllyel érkezhet egy ID.3 Cabriolet modell.

Gazdag múlt

Az osnabrücki gyár csak 2009-ben került a Volkswagen tulajdonába, amikor átvette azt a csődbe ment Wilhelm Karmann GmbH-tól. A két vállalat hosszú közös múltra tekint vissza, hiszen a Karmannál készültek a Beetle és Golf modellek kabrió változatai. Kis darabszámú gyártásra megbízott vállalatként nagy tapasztalatra tett tehát szert a kabrió Volkswagenek gyártásában az osnabrücki üzem, amely Volkswagen Osnabrück GmbH néven továbbra is a márka egy független alvállalataként működik. Tevékenységi köre nem változott, azonban jelenleg csak a T-Roc Cabriolet készül itt, így nem használják ki teljes kapacitásukat. A december 9-én esedékes VW felügyelőbizottsági ülésen eldőlhet, készít-e majd a gyár elektromos kabriót is — áll az electrive.com cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink