Gyártók Elektromos Corsákkal zöldül az olasz posta

Elektromos Corsákkal zöldül az olasz posta

autopro.hu/P.B. | 2021.05.31 06:20

Elektromos Corsákkal zöldül az olasz posta

Fotó: Opel Pressroom

Az olaszországi posta 1744 elektromos Corsát vásárol az Opeltől. Az első példányokat már az idei év végén átveheti a Poste Italiane. Bár a Corsa raktere nem számít túl nagynak, a kompaktsága és a kis mérete lehetett a döntő szempont mellette – Olaszországban számos városban kell kis utcákban, szűk helyen manővereznie a postai járműveknek is.

Hirdetés

Az Opel nyílt tenderen nyerte el az olasz posta megrendelését, amin vezető autóipari szereplők vehettek részt. A gyártó szerint a Corsa ideális modell a mindennapos használatra, különösen az elektromos kivitele.

A Corsa-e hatótávolsága 337 kilométer, egyenáramú töltőjének kapacitása 100 kilowatt, míg az akkumulátorra nyolc év vagy 160 ezer kilométer garanciát vállal az Opel.

A Corsa elektromos változata 2020 nyarán jelent meg, az electrive.com tesztje szerint pedig kiválóan alkalmas olyan sofőrök számára, akik először ülnek elektromos járműbe egy hagyományos hajtással rendelkező modellből. Emellett ideális azok számára is, akik költséghatékony elektromos autót vennének – a Corsa-e alapmodelljének ára 29.900 euróról indul.

Kiemelt Partnereink