Gyártók Elektromos biztonsági autóval jelentkezett a BMW

Elektromos biztonsági autóval jelentkezett a BMW

autopro.hu/P.B. | 2021.08.05 11:21

Elektromos biztonsági autóval jelentkezett a BMW

Fotó: BMW Group

Augusztus 13-a és 15-e között kerül megrendezésre a Spielbergben a Moto GP osztrák versenyhétvégéje. Az elektromos motorok versenyén, a FIM Enel MotoE világkupán a safety car, azaz a biztonsági autó egy BMW i4 M50 lesz. Korábban egy BMW i8-at használtak a Moto E futamain erre a célra.

Hirdetés

A BMW i4 M50 bemutatásával egy új korszakba lép az OEM, ez lesz az első tisztán elektromos autó az M szériában. A BMW M ügyvezető igazgatója, Markus Flasch szerint ezzel utat mutat a jövőnek a gyártó, hiszen egy sportos, teljesítményközpontú elektromos modellt dob piacra.

Ez lesz az első elektromos safety car a Moto GP-n, azonban itt nem áll meg a BMW: az i8-ast a Formula E futamaiban is egy tisztán elektromos autó váltja majd fel – ráadásul nem is egy BMW, hanem egy Mini Cooper SE.

Kizárólag a biztonsági autóról nem adott meg technikai adatokat a BMW, várhatóan a súlyban lesznek változások a szériakivitelhez képest – hátsó ülésekre például nincs szükség ebben az esetben. Az alapkivitel is 400 kilowattos teljesítménnyel rendelkezik, tehát sok tuningot nem igényel az autó.

A Moto GP égisze alá tartozó összes versenyen a BMW biztosítja a biztonsági- és az orvosi autót. Egyelőre csak az elektromos járművek futamán lesz elektromos a safety car, a hagyományos Moto GP-n és annak alfutamain (Moto2 és Moto3) marad a belső égésű motorral szerelt BMW – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink