Gyártók Elektromos autó a legnépszerűbb jármű Norvégiában

Elektromos autó a legnépszerűbb jármű Norvégiában

Panker Gergő | 2013.11.11 15:26

Elektromos autó a legnépszerűbb jármű Norvégiában

A Nissan Leaf az első olyan elektromos jármű, amelynek sikerült az első helyet elérnie egy ország eladási rangsorában.

Hirdetés

A Nissan nemrég bejelentette, hogy októberben a zéró kibocsátású Leaf villanyautóból Norvégiában többet adtak el, mint bármelyik más belsőégésű, hibrid vagy elektromos motorral szerelt járműből, és az elektromos modell összesen 6 százalékát fedte le az ország teljes személyautó-piacának.

Az idén modellfrissítésen átesett Leaf folyamatosan remekül szerepel a norvég eladási listákon, amely egyértelműen az elektromos autók legnagyobb piaca világszerte. Három százalékos piaclefedettségével a Leaf a 2013-as év egészében a negyedik helyen áll az eladások tekintetében.

Nissan Leaf

– Hihetetlenül sok autót adtunk el idén Norvégiában, és az év közepén, amikor piacra dobtuk az új Nissan Leafet, sikerült tovább növelni az eladásokat – mondta Jean-Pierre Diernaz, a Nissan Europe elektromos autókat gyártó ágazatának igazgatója.

– Az első hely megszerzése még a világ legnépszerűbb elektromos autójától is remek teljesítmény, és az éves eladási rangsorban elfoglalt negyedik hely olyasvalami, amire rendkívül büszkék vagyunk. Továbbra is népszerűek vagyunk a norvég városokban, ám a legnagyobb növekedést a vidéki területeken tapasztaljuk, amely jól mutatja a Leaf sokrétűségét – tette hozzá az igazgató.

A Nissan szerint egy ideje Norvégia az egész elektromosautó-piac központja, ahol az elektromos autókat vásárlókat több olyan ösztönzőcsomaggal támogatják, mint például a kereskedelmi- vagy az útadó alóli mentesség, hogy ezzel is elősegítsék a tisztább levegőért folytatott törekvéseket.

– Nem meglepő, hogy még az áprilisi második helyünket is sikerült felülmúlni az új Nissan Leaffel, mivel tudtuk, hogy az új verzió még jobban illeszkedik a norvég életstílushoz – mondta Jacek Gorski, a Nissan Nordic ügyvezetője. – A megnövelt csomagtér, az öt ülés, illetve a standard gyorstöltés funkció egy remek családi autót eredményeznek. Továbbá mérnökeink kifejezetten az észak-európai országok igényeire szabva kifejlesztették a Nordic csomagot, amely többek között tartalmaz egy akkumulátor-fűtő berendezést, amely helyt áll a legkeményebb téli körülmények között is – ismertette a Jacek Gorski.

Forrás: hybridcars.com

Kiemelt Partnereink