Gyártók Eldőlt, hol épít akkugyárat a Porsche

Eldőlt, hol épít akkugyárat a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2021.12.17 15:23

Eldőlt, hol épít akkugyárat a Porsche

A gyár látványterve. | Fotó: Porsche

Sikeresen kiválasztotta a Porsche leányvállalata, a Cellforce akkumulátorcella-gyárának helyszínét. A lokáció Reutlingen és Tübingen között fekszik Baden-Württemberg tartományban. Az üzemnek 2024-ben kell megnyitnia kapuit.

Hirdetés

December 17-én jelentette be a Porsche leányvállalata, a Cellforce Group, hogy a Reutlingen és Tübingen közötti ipari területen építi fel akkumulátorcella-gyárát. A tervezett üzemnek a végső kapacitása évi 100 megawattóra lesz, a gyártásnak 2024-ben kell elkezdődnie.

Korábbi hírek szerint a gyárban ezer autóhoz való akkumulátorcella fog készülni, így tehát különlegesebb igényű járművekről lesz szó például a motorsport területén. A Porsche néhány hónapja már bemutatta a gyártási terveket, ám akkor még nem határozták meg a gyártóüzem helyét.

Állami támogatást kap a Porsche

Az állam 60 millió euróval finanszírozza a projektet. Az összeg kétharmada a szövetségi kormánytól, egyharmada a német államtól származik. A gyárat építő Cellforce Group vegyesvállalat részvényeinek 72,7 százalékát birtokolja a Porsche, a fennmaradó rész pedig a Fraunhoferből kiváló Customcells tulajdonában van.

A korábbi nyilatkozatok szerint a BASF vegyipari cég sejtfejlesztő partnerként érintett a projektben. A gyár 2025-re körülbelül száz embernek adhat munkát – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink