Gyártók Együtt elektrifikálja a szállítmányozást a Volvo és a DFDS

Együtt elektrifikálja a szállítmányozást a Volvo és a DFDS

autopro.hu/P.B. | 2021.06.11 08:23

Együtt elektrifikálja a szállítmányozást a Volvo és a DFDS

Fotó: Volvo Trucks

Az észak-európai hajózási és logisztikai vállalat, a DFDS megállapodást kötött a Volvo Trucks-szal a nehéz haszongépjárművek elektrifikálását illetően. Első lépésként egy teljesen elektromos Volvo teherautóval szállít alkatrészeket a kikötőből a Volvo göteborgi gyárába a DFDS.

Hirdetés

A Volvo Trucks nemrégiben jelentette be, hogy három új, tisztán elektromos modellt dob piacra: a Volvo FH, FM és FMX lesz e három modell. A DFDS egyike az első olyan vállalatoknak, amely elektromos FM-et használ, ráadásul azt pont a Volvo kiszolgálására veti be. Nyártól ugyanis ez az elektromos teherautó fogja szállítani az alkatrészeket a Volvo göteborgi gyárába a kikötőből - első körben napi 120 kilométert jár majd be.

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke elmondta, hogy ez a lépés egy fontos mérföldkő abban a távlati tervben, melynek célja egy teljesen karbonsemleges ellátási lánc felépítése. Hozzátette, hogy a DFDS és a Volvo számára egyaránt fontos, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek ebből az együttműködésből.

A DFDS ezzel a beruházással bizonyítja, mennyire komolyan gondolja az elektromos átállást – írja az electrive.com. A későbbiekben a cég egy rendkívül erős, 350 kilowattos töltőállomást épít ki göteborgi központjában.

Jól áll a Volvo Trucks az elektrifikációval

A svéd vállalat ezzel a három új modellel összesen hat elektrifikált teherautóval rendelkezik a 16-tól 44 tonnáig terjedő szegmensben. A három új kivitel sorozatgyártása 2022-ben kezdődik majd meg, a DFDS-hez került példány egy prototípus.

Roger Alm szerint itt az ideje a fuvarozás elektrifikálásának, ezért is mutatta be a cég a három új elektromos teherautóját.

Kiemelt Partnereink