Gyártók Egyre közelebb a Volkswagen a Europcar felvásárlásához

Egyre közelebb a Volkswagen a Europcar felvásárlásához

autopro.hu/P.B. | 2021.07.28 17:20

Egyre közelebb a Volkswagen a Europcar felvásárlásához

Fotó: Volkswagen Newsroom

A francia Europcar visszautasította a Volkswagen első vételi ajánlatát, így a német OEM vezette konzorcium újabb, magasabb árajánlatot tett az autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatért.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport vezette konzorcium tagja még a Attestor vagyonkezelő és a Pon Holdings. A konzorcium elsőre részvényenként 44 centet fizetett volna a Europcar papírjaiért, ezt a francia vállalat visszautasította. Most papíronként 50 cent lenne az ár, ami összesen 2,5 milliárd eurós vételárat jelent.

A hírek szerint ez már megfelelő ár lesz a franciák számára, és így nyélbe üthetik az üzletet. A Volkswagen a mobilitási szolgáltatásainak fejlesztéséhez vásárolná fel az autókölcsönzőt, a Europcar portfóliója ugyanis jól jönne az autómegosztós szolgáltatásához.

A Europcar számára sem jönne rosszul az üzlet, miután a cég a koronavírus-járvány miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerül – írja az Automobilwoche.

Érdekesség, hogy 1998 és 2006 között már a Volkswagen tulajdonában állt a Europcar, ám akkor a német OEM eladta a céget.

Kiemelt Partnereink