Gyártók Egyre erősebben szorítja a chiphiány a Daimler Truckot

Egyre erősebben szorítja a chiphiány a Daimler Truckot

autopro.hu/V.M. | 2021.09.21 06:18

Egyre erősebben szorítja a chiphiány a Daimler Truckot

Fotó: Daimler Media

Az elmúlt hetekben a chipek beszerzésének még nehezebbé válását tapasztalja a Daimler Truck – osztotta meg nemrég a világ legnagyobb teherautógyártójának vezetője egy újságnak nyilatkozva.

Hirdetés

„A nyári hónapok óta a szituáció ismét keményebbé vált” – mondta el Martin Daum, a Daimler Truck vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung hetilapnak. Hozzátette, hogy az ellátási problémák súlyosbodása a német és amerikai termelésükre is hatással van.

Daum továbbá megosztotta, hogy kapacitásukat lekötik a meglévő megrendelések, ennek ellenére járműkészletük jelentős mértékben nőtt a chiphiány miatt. „Nagy készlettel rendelkezünk már elkészült járművekből, melyekből nélkülözhetetlen alkatrészek hiányoznak. Ezekre a járművekre nagy szüksége van a vásárlóinknak, és szeretnénk kiszállítani őket, de várnunk kell az alkatrészekre.”

A Reuters beszámolója szerint Daum azt is elárulta, hogy a félvezető-kínálat szűkülése komoly hatással lehet az értékesítésekre a harmadik negyedévben. Borús képet fest, hogy Daum nem látja jelét a helyzet javulásának, más vállalatvezetőkkel egyetértve pedig úgy véli, hogy a chipválság még egy darabig velünk marad.

A Daimler teherautó- és buszgyártását összefogó Daimler Truck a tervek szerint még az idén ki fog válni a német OEM-ből, önálló vállalattá válva. A kiválásról, ami után a Daimlert Mercedes-Benz Csoportra nevezik át, október 1-jén fognak szavazni a részvényesek.

Kiemelt Partnereink