Gyártók Egymillió eladásnál tart a Hyundai luxusmárkája

Egymillió eladásnál tart a Hyundai luxusmárkája

autopro.hu/S.A. | 2023.09.21 06:20

Egymillió eladásnál tart a Hyundai luxusmárkája

Fotó: Genesis Media Center

A Hyundai-ból való kiválást követően a Genesis 2015 végén vált egy külön luxusmárkává. Visszatekintve úgy tűnik, ez egy sikeres döntés volt, mivel 2023 augusztusában a dél-koreai vállalat eladásai hivatalosan is meghaladták az egymilliót.

Hirdetés

Sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen modell volt a milliomodik jármű, és maga a Genesis még csak meg sem ünnepelte a mérföldkövet.

Azt azonban tudni lehet, hogy azt augusztusban érték el. A Genesis egy sajtóközleményben erősítette meg, hogy a cég megalakulása óta 1.008.804 járművet adtak el világszerte. Ennek túlnyomó többsége, 690.177 jármű a hazai, dél-koreai piac vásárlóihoz került. A fennmaradó 318.627 jármű más piacokon kelt el, ezek közül is az Egyesült Államok a vezető több mint 225 ezer eladással.

Érdekes módon a Genesis legkelendőbb járműve eddig nem egy SUV, hanem a G80 szedán. A luxusmárka a G90 szedánnal mutatkozott be Dél-Koreában, majd ezt 2016-ban követte a G80. A G70 szedán nem sokkal később érkezett, majd egy ideig ez maradt a legújabb.

Egyre gyorsul a növekedés

A Genesis-nek négy évébe telt, mire 2020 elején végre beszállt a SUV-harcba a GV80-nal. Ezt aztán a GV70 követte az év végén, majd a teljesen elektromos GV60 zárta a sort. Most már a GV70 és a G80 elektromos változatai is megtalálhatók a kínálatban, és az elmúlt három évben kiadott újabb modellek hatására a Genesis eladásai jelentősen megnőttek. Míg a vállalatnak több mint öt évébe telt, hogy elérje a félmillió értékesített járművet világszerte, addig a maradék 500 ezer eladást mindössze kettő év alatt teljesítette.

„A Genesis a megalapítása óta tesz merész lépéseket annak érdekében, hogy eredeti élményeket teremtsen az ügyfeleknek, mindeközben figyelemre méltó növekedést elérve" - mondta Mike Song vezérigazgató. „Márkánk továbbra is olyan kiemelkedő luxusélményeket teremt majd, amelyekre korábban nem volt példa."

Az elektrifikáció útján haladó Genesis már bejelentette, hogy minden 2025 után bemutatott modellje tisztán elektromos lesz – számolt be a Motor 1.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink