Gyártók Egymilliárd eurót spórolna a VW a teherautókon

Egymilliárd eurót spórolna a VW a teherautókon

autopro.hu/B.B. | 2016.05.30 11:50

Egymilliárd eurót spórolna a VW a teherautókon

A teherautókat gyártó divíziót is elérte a németek költségcsökkentési törekvése, az MAN és a Scania márkák integrációjával komoly összegek megtakarításával számolnak.

Hirdetés

Még közelebb kerülhet egymáshoz az MAN és a Scania, írja az Automobilwoche. A VW-konszern vezetősége szerint a korábbi elképzelésekhez képest nagyobb mértékben, 850 millió helyett egymilliárd euróval lehetne lefaragni a működési kiadásokat, ha az oroszországi sebességváltókat készítő üzemben közösen folytatnák a munkát. Az együttműködés kiterjed a logisztikai és az IT szektor egységesítésére, valamint a kisebb, mindkét márkánál felhasználható alkatrészek gyártására is.

Andreas Renschler, a VW teherautók gyártásáért felelős vezetője elmondta, a vállalat szeretné kihasználni a két márka központosításának lehetőségeit, amely nem csak anyagi megtakarításokkal jár, hanem hosszú távon a szinergiák jobb kihasználást is lehetővé teszi. Mindezzel párhuzamosan a VW folyamatosan vizsgálja az USA-beli piacra lépési lehetőségeket is.

Az MAN és a Scania közeledésének segítésére már tavaly létrehoztak egy külön vállalatot. A VW 2014-ben szerezte meg teljesen a Scaniát, ám haszongépjármű-részlegen elérhető költségcsökkentésről már 2008-ban is szó esett a cégvezetésben.

Kiemelt Partnereink