Gyártók E-autókat gyárthat Indiában az Audi

E-autókat gyárthat Indiában az Audi

autopro.hu/V.M. | 2023.09.18 08:21

E-autókat gyárthat Indiában az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi indiai ágának vezetői megpróbálják elérni, hogy a német anyavállalat Indiában is megkezdje egyes elektromos modellek helyben összeszerelését, ami adóügyi kedvezményeket tenne lehetővé a négykarikás márka számára.

Hirdetés

Az elektromos modellek indiai gyártásának lehetőségéről nemrég Balbir Singh Dhillon, az Audi indiai ágának vezetője beszélt a Reuters-nek nyilatkozva, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

India kormánya jelenleg egy új villanyautós politikán dolgozik, ami egy bizonyos fokú helyben gyártásért cserébe alacsonyabb importvámot kínálna az autógyártóknak, ezáltal a termelés Indiába vitelére ösztönözve azokat.

A külföldről behozott autókat súlytó magas vámok megvágása Dhillon szerint támogatná az Audit a kereslet vizsgálatában és a megfelelő árazás kialakítására irányuló kísérletezésben. „Ha kapnánk egy három-öt éves periódust alacsonyabb vámokkal, az segítene nekünk kideríteni, hogy melyik modellek életképesek Indiában, és segítene az árazás kérdésében is” – fogalmazott.

Az Audi jelenleg csak belső égésű motorokat gyárt Indiában, a világ harmadik legnagyobb autópiacán. A 16 Indiában forgalmazott autója közül hat elektromos, ezek azonban mind import útján jutnak el a vásárlókhoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink