Gyártók Dubai és Dél-Afrika miatt szárnyal az Alstom

Dubai és Dél-Afrika miatt szárnyal az Alstom

autopro.hu | 2014.11.10 17:58

Dubai és Dél-Afrika miatt szárnyal az Alstom

Miközben javában zajlik az Alstom csoport és a General Electric közötti, energetikai üzletágakat érintő integrációs folyamat, a francia konszern megduplázta új megrendeléseit.

Hirdetés

2014. április 1. és szeptember 30. között, az előző pénzügyi év első félévéhez képest kétszer annyi, összesen 6,4 milliárd euró értékben szerzett új megrendeléseket az Alstom Csoport. A Dél-Afrikában elnyert 4 milliárd eurós megbízásnak köszönhetően a kapott megrendelések aránya a számlázott projektekéhez képest 2,1 (book-to-bill) szintre emelkedett - közölta a konszern.

Búcsú az energiától, a közlekedésre kerül előtérbe az Alstomnál

Időközben az Alstom és a General Electric integrációja tovább folytatódik, az elmúlt időszakban a két vállalat lefolytatatta a tárgyalásokat az üzemi tanácsokkal, aláírta az eladásról szóló szerződést és más megállapodásokat, valamint megszerezte a francia állam külföldi befektetésekre vonatkozó engedélyét. A tranzakciót az Alstom vezetése a 2014. december 19-én tartandó közgyűlésén terjeszti elő a részvényeseknek szavazásra.

– Amennyiben a részvényesek jóváhagyják a tranzakciót, a General Electric ajánlatára vonatkozóan további versenyhivatali és szabályzási engedélyeket kell beszereznünk. A tranzakció lezárását követően a Csoport Közlekedés üzletága értékesítésének és nettó eredményének növelésére összpontosít majd. Az Alstom a General Electric-től befolyó összeg jelentős részét a csoport konszolidálására és fejlesztésére tervezi fordítani. Az értékesítés árbevétele 13 százalékos organikus növekedést ért el, a működési eredményhányad pedig 30 bázisponttal emelkedett – közölte Patrick Kron, az Alstom Csoport elnök-vezérigazgatója.

Patrick Kron, az Alstom vezére

A növekedés elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vállalat számos elővárosi, intercity és nagyon nagysebességű vasúti járművet szállított le francia, német és olasz megrendelőinek, hogy nagysebességű vonatokat gyártott le lengyel és marokkói vevőinek, valamint hogy villamos szerelvényeket adott át dubai partnereinek. A vállalat értékesítési árbevételének harmadát a fejlődő piacok adták.

Kiemelt Partnereink