Gyártók Digitális alapokra helyezi a használtautó-vásárlást a PSA

Digitális alapokra helyezi a használtautó-vásárlást a PSA

autopro.hu/V.M. | 2020.07.20 11:23

Digitális alapokra helyezi a használtautó-vásárlást a PSA

Fotó: Media Citroen International

Érzékelve az online értékesítés iránti növekvő igényt, a PSA Csoport egy sor új szolgáltatással tenné kényelmesebbé a kereskedései által kínált használt autók vásárlását. A szolgáltatások az autóvásárlás teljes folyamatát le fogják fedni, a járműkereséstől egészen az átadásig.

Hirdetés

Az új szolgáltatások egyike a kiválasztott autó videós bemutatása egy értékesítő által. A szolgáltatás már elérhető Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban, Portugáliában, Németországban és az Egyesült Királyságban, az év végéttől pedig Ausztriában, Olaszországban, valamint Lengyelországban is azzá válik. A videós bemutatóval a vásárlók az adott ország bármely kereskedésében lévő járműről informálódhatnak majd, anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonukat.

Azon vásárlók, akik gyorsan szeretnének még több, és pontosan az igényeiknek megfelelő információhoz jutni, a WhatsAppon keresztül videohívással léphetnek majd kapcsolatba a kiszemelt autót filmező értékesítővel. A megoldást már tesztelik Németországban és Franciaországban.

Októbertől a PSA lehetőséget fog nyújtani az előfinanszírozási szerződés online megkötésére a vállalatcsoport SPOTICAR fizetési platformjának részeként. Mindemellett, a most még csak a franciaországi, a belgiumi, a német, a spanyol, illetve a brit vásárlók által élvezett, a jármű online adásvételt követő házhoz szállítását hamarosan minden országban elérhetővé teszik, ahol a PSA rendelkezik kereskedésekkel.

A lecserélendő autókra is gondolnak

A beszámítandó jármű értékének távolból történő megbecsüléséhez a PSA az AUTOBIZ platformját fogja használni. A jelenleg Marseille-ben tesztelt megoldás használatakor a vásárlónak az autójáról készített képeket az internetes platformra kell majd feltöltenie, amit nem sokkal követően árajánlatot kaphat járműjére.

Kiemelt Partnereink