Gyártók Diess: nem gyorsítható tovább az elektrifikáció

Diess: nem gyorsítható tovább az elektrifikáció

autopro.hu/V.M. | 2022.05.10 15:23

Diess: nem gyorsítható tovább az elektrifikáció

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az elektromos autókra való átállás nem tehető gyorsabbá jelenleg – mutatott rá Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, a töltő- és gyártóhálózatok fejletlenségével magyarázva kijelentését.

Hirdetés

Diess nemrég a Financial Times által szervezett Future of the Car konferencián szólalt fel. Többek között kifejtette, hogy az elektrifikáció ütemét jelenleg nem a vásárlói hajlandóság korlátozza, hanem az, hogy még nem áll rendelkezésre a megfelelő töltőhálózat, illetve autó- és akkumulátorgyártási kapacitás.

„Minden adott lesz a növekedéshez, ez azonban sok időt és befektetést fog megkövetelni” – fogalmazott Diess.

A cél az első hely

A vállalatvezető elmondta, céljuk, hogy csoportszinten az idei eladások 7-8 százaléka legyen elektromos jármű, 2025-re az arányt 25, majd 2030-ra 50-60 százalékra növelnék.

Aláhúzta, hogy 2025-re az elektromos autók legnagyobb gyártójává akarnak válni, amihez egy „nagyon ambiciózus” tervük van. Ugyanakkor elismerte, hogy az első helyért nehéz küzdelemre számít a Teslával. „Szoros verseny lesz. Be kell vallanom, nem hittük, hogy a legfőbb amerikai riválisunk ilyen gyors lesz.”

Közeleg az elektromos kisautók ideje

Diess kitért a 2025-ben érkező, VW, Cupra és Škoda márkajelzésekkel forgalomba kerülő Polo méretű elektromos kisautóra is. Diess szerint ésszerű volt az e-autók szegmensébe nagyobb méretkategóriákon keresztül belépni, azonban az évtized közepére a kisautók ideje is eljön.

„A kereslet és a haszonkulcs megvan ahhoz, hogy a kisméretű elektromos autók nyereségesek legyenek” – idézi Diess-t az Autocar.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink