Gyártók Diákok tervezték meg 8 hónap alatt a Karoq nyitható tetős változatát

Diákok tervezték meg 8 hónap alatt a Karoq nyitható tetős változatát

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.08 15:06

Diákok tervezték meg 8 hónap alatt a Karoq nyitható tetős változatát

A Skoda szakmunkásképző intézetének 23 diákja nyolc hónapot dolgozott a Karoq kompakt szabadidő autó (SUV) nyitható tetős változatán, mely a Sunroq nevet kapta.

Hirdetés

Az elmúlt, megközelítőleg nyolchónapos időszak során huszonhárom, 17 és 20 év közötti diák dolgozott a Sunroq projekten. A hét különböző tanulmányi szakterületről jött diákokat az iskola tanárai, valamint a Skoda műszaki fejlesztési, formatervezési és termelési részlegeinek szakértői segítették.

Nagy élmény, hogy bemutathatjuk a Sunroq-ot a nagyközönségnek. Az elmúlt nyolc hónap nagy kihívást jelentett az egész csapat számára, de azt hiszem, kiváló munkát végeztünk – mondja Michal Bydzovsky, a projektben részt vett 23 szakmunkásképzős diák egyike.

A Sunroq-ot 1,5 TSI, négyhengeres benzin üzemű motor hajtja. A motor vezérlésében alkalmazott módosításoknak köszönhetően a közvetlen befecskendezésű benzinmotor most 120 kW (163 LE)-t ad le, maximális nyomatéka 279 Nm. Ez lehetővé teszi, hogy a Sunroq 195 km/órás csúcssebességet érjen el, és 8,6 másodperc alatt gyorsuljon 0-ról 100 km/órára. A sportos külső érdekében a tanulmányautót 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal látták el.

A vállalat 1927-ben alapított, és most 900 nappali tagozatos tanulóval bíró Mladá Boleslav-i szakmunkásképző intézetének diákjai 2014 óta minden évben megalkottak egy tanulmányautót. Az első egy kétüléses Citigo volt, 2015-ben jött a Fabia pick-up, 2016-ban alkották meg a Rapid Spaceback coupét, 2017-ben pedig a Citigo elektromos buggy-t.

Kiemelt Partnereink