Gyártók Csökkenti részesedését e-autós cégében a Daimler

Csökkenti részesedését e-autós cégében a Daimler

autopro.hu/V.M. | 2022.01.04 09:21

Csökkenti részesedését e-autós cégében a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

Mindössze tíz százalékra csökkenti részesedését a Daimler a BYD kínai akkumulátor- és járműgyártóval közös cégében, az elektromos autókat fejlesztő és gyártó Shenzhen Denza New Energy Automotive-ban.

Hirdetés

A kizárólag a kínai piacra termelő autógyártó vállalat alapításáról 2010-ben állapodott meg a Daimler és a BYD. Az 50-50 százalékos tulajdonosi résszel, akkor BYD Daimler New Technology néven megalapított cég a járműveit Denza márkanéven kezdte értékesíteni. A cég a nemzetközi és kínai autógyártók első olyan vegyesvállalataként született meg, amit kizárólag elektromos járművek fejlesztésére hoztak létre.

A Daimler közleményében nem szerepel annak oka, hogy miért csökkenti részesedését az autógyártóban, bár sejthető, hogy az legalább részben a saját modellpalettája fejlődésére vezethető vissza. 2021-től a Daimler már négy teljesen elektromos Mercedes EQ modellt kínál Kínában, így már nincs szüksége arra, hogy a világ legnagyobb elektromosautó-piacából egy új márkával, a BYD elektromos technológiáját használva próbáljon meg részt hasítani magának.

A közlemény szerint ugyanakkor a Daimler és a BYD elkötelezett a Denza márka fejlesztése mellett, ennek megfelelően 2022-ben több modellel is bővülni fog annak kínálata.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink