Gyártók Csatlakozik a Hyundai az Ionity-hálózathoz

Csatlakozik a Hyundai az Ionity-hálózathoz

autopro.hu/P.B. | 2020.11.12 06:20

Csatlakozik a Hyundai az Ionity-hálózathoz

Fotó: Kia Newscenter

A Hyundai a legújabb tagja az Ionity-nek, annak a hálózatnak, ami egyre szélesebb körben nyújt töltési lehetőséget az európai elektromos autók számára. A töltőoszlopok száz százalékban megújuló energiát használnak az autók töltéséhez.

Hirdetés

Közleményben jelentette a Kia, hogy a Hyundai Motor Group (a Hyundai és a Kia márkák is) csatlakozott a Ionity-hez, ami Európa piacvezető elektromos töltőoszlopokat telepítő és üzemeltető hálózata. A Hyundai Csoport ezzel a lépéssel ösztönözni szeretné a töltőállomások létesítését az európai autópályák és főútvonalak mentén, amivel pedig a karbonsemleges autózás lehetőségeit bővítenék.

Az Ionity hálózata CCS-szabvány szerinti töltőket tartalmaz, ez az európai norma az elektromos járművek töltéséhez. A töltők maximális kapacitása 350 kilowatt, ez viszonylag gyors töltést tesz lehetővé az elektromos járművek tulajdonosainak. Az Ionity töltői teljes mértékben megújuló energiát használnak.

Az Ionity-t 2017-ben alapították, mára a frissen csatlakozó Hyundai mellett olyan tagjai vannak, mint a BMW Csoport, a Mercedes-Benz, a Ford vagy a Volkswagen Csoport.

Kiemelt Partnereink