Gyártók Csak Észak-Amerikában készít felvételeket a Tesla

Csak Észak-Amerikában készít felvételeket a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2021.04.08 09:23

Csak Észak-Amerikában készít felvételeket a Tesla

Fotó: Tesla

Az Észak-Amerikán kívüli Teslák kamerái nem készítenek felvételeket – közölte az amerikai autógyártó, miután Kínában felmerült, hogy járművei kameráit kémkedésre használhatják.

Hirdetés

A kaliforniai elektromosautó-gyártóval kapcsolatban márciusban merült fel a kémkedés gyanúja a kínai kormánynál. A katonai személyzet, közszolgák és kiemelt fontosságú vállalatok munkatársai sorának tiltották meg, hogy Teslával közlekedjenek. Ezenkívül a Tesla modelljeit kitiltották a katonai létesítményekből.

A vállalat nemrég a leginkább Twitterhez hasonító, Weibo kínai közösségi platformon tudatta, hogy Észak-Amerikán kívül nem használják a kamerák adatrögzítési funkcióját, aminek engedélyezéséről még az Egyesült Államokban is maguk dönthetnek ügyfeleik.

A Tesla a járművek külső, környezetet figyelő kameráival és a belső térben található, vezetőt figyelő kamerával is felvételeket készít, amiket aztán az Autopilot önvezető rendszer fejlesztéséhez használ fel. A gyűjtött adatokat az USA-ban dolgozzák fel.

Elon Musk, a Tesla vezetője már röviddel a kínai kormány döntését követően tagadta, hogy autóikkal kémkednének, magyarázatként hozzátéve, hogy amennyiben azokat Kínában vagy bárhol máshol arra használnák, a cég működését felfüggeszthetnék a helyi piacokon – írja a Reuters.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a kamerák felvételkészítését az Egyesült Államokban is aggályosnak találták.

Kiemelt Partnereink