Gyártók Céges autó helyett buszt és vonatot ad dolgozói alá a Porsche

Céges autó helyett buszt és vonatot ad dolgozói alá a Porsche

autopro.hu/B.B. | 2016.10.03 06:30

Céges autó helyett buszt és vonatot ad dolgozói alá a Porsche

Stuttgart légszennyezettsége miatt a sportkocsigyártó nem csak anyagilag ösztönzi váltásra dolgozóit.

Hirdetés

A legtöbb nagyvárosban vissza-visszatérve komoly problémát okoz a légszennyezés, nincs ezzel másképp a közel hatszázezres lakosú Stuttgart sem. A helyzet javítása érdekében a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume most példaértékű kezdeményezésről számolt be a város polgármesterével közösen.

Az együttműködés értelmében szmogriadó esetén a Porsche dolgozói kártyával rendelkezők ingyenesen használhatják a helyi közösségi közlekedési eszközöket, így a villamosokat, buszokat és metrót is. A szemléletmód megváltoztatását az indokolta, hogy január és április között ötször kellett szmogriadót elrendelni, ám a lakosok még ennek ellenére nem szoktak át a környezetet kevésbé terhelő közlekedési formákra. A helyzet összességében azóta sem javult, ezért október 15-től a város újfajta rendelkezéseket vezet be (szmogriadó során például minden lakos féláron utazhat tömegközlekedéssel).

A Porsche további eszközökkel is az autó garázsban hagyására sarkallná dolgozóit, saját alkalmazással segítené, hogy az autógyárba igyekvők összefogva a telekocsikhoz hasonlóan növeljék a kapacitások kihasználtságát. Ezen kívül lesz a szabad parkolóhelyek gyorsabb megtalálását segítő applikáció is, az üzemi területeken pedig kerékpárokat bocsátanak a munkások rendelkezésére, számol be az Automobilwoche.

Összesen a Porsche húszezer, a stuttgarti régióban dolgozó munkavállalójának közlekedési szokása változhat meg. Ez a szám könnyen növelhető lenne, ha más vállalatok is indítanának hasonló programot.

Kiemelt Partnereink