Gyártók Cáfolja az Opel, hogy baj lenne a magyar motorokkal

Cáfolja az Opel, hogy baj lenne a magyar motorokkal

Biró Csongor | 2015.12.04 09:09

Cáfolja az Opel, hogy baj lenne a magyar motorokkal

Tagadja az Opel, hogy magyar motorral szerelt Opel Zafira szén-dioxid-kibocsátása meghaladná a legális határértéket. Ezt egy német tévéműsor állította.

Hirdetés

Az ARD közszolgálati televízió Monitor című műsorában arról számoltak be, hogy az 1,6 literes szentgotthárdi dízelmotorral szerelt Opel Zafira Tourer egy svájci teszten a gyártó által közölt szén-dioxid-kibocsátási értéket és fogyasztási adatot 20 százalékkal lépte túl. A magazin azt is állította, hogy egy októberi saját teszten, amit az Opel Rüsselsheimban végeztetett el, 15 százalékos volt a túllépés. Az Opel mindezt cáfolta és közölte, hogy az Opel Zafira kibocsátási értékeiről közölt adatok teljes mértékben megfelelnek az előírásoknak és a jogi követelményeknek.

Korábban a DUH környezetvédelmi lobbicsoport azzal vádolta meg az Opelt, hogy mérései szerint a Zafita nitrogén-oxid-kibocsátása többszörösen túllépi a határértéket - az Opel ezt is határozottan cáfolta. Ugyanez a szervezet a Renault francia gyártót is megvádolta, hogy az Espace crossover súlyosan szennyezi a környezetet. A Renault cáfolt és vitatta a szintén svájci mérés eredményeit.

Az Opel Zafira 1.6 CDTI motorjának a szén-dioxid-kibocsátása 119 gramm/kilométer. Az Opel saját mérései rendre a 10 százalékos tűréshatáron belül maradtak - jelentette ki közleményében az Opel szóvivője.

Kiemelt Partnereink