Gyártók Büszke a Ford: 12 milliónál tart a Focus

Büszke a Ford: 12 milliónál tart a Focus

autopro.hu | 2014.01.19 12:19

Büszke a Ford: 12 milliónál tart a Focus

Az elmúlt két évben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Ford Focusból az első generáció 1998-as bemutatása óta több, mint 12 millió darab kelt el világszerte, ebből 6,9 millió Európában. Kontinensünkön 90 másodpercenként készül el egy darab a modellből.

Hirdetés

A Saarlous-i gyártóüzemben nemrégiben elkészült a jelenlegi Focus-generáció egymilliomodik példánya – egy a két egymást követő évben is az Év Motorja címet megszerzett 1.0 literes EcoBoost motorral hajtott, ferdehátú változat. A Ford emellett még az oroszországi Szentpétervár közelében működő Sollers üzemben is gyártja a modellt, az itt a helyi piacra szánt autók készülnek.

Ford Focus ST

– Tavaly mutattuk be a nulla károsanyag-kibocsátású Electric változatot, teljessé téve ezzel a Focus-termékpalettát, amelyen a 250 lóerős ST is szerepel – mutat rá Bob Samardzich vezérigazgató-helyettes.

A tervek szerint még ebben a hónapban megjelenik a 2012-es és 2013-as Év Motorja címet elnyert erőforrással felszerelt Focus 1.0 EcoBoost modell új változata, ez lesz Európa első, 99 g/km CO2-kibocsátású benzinmotoros családi autója.

1998-ban mutatta be a mára a világ legnépszerűbb autójává vált Focus első generációját, azóta vállalat közel 6,9 milliót értékesített a modellből az európai piacon, világszerte pedig összesen több mint 12 millió Focus kelt el.

Kiemelt Partnereink