Gyártók Bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff Hungária

Bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff Hungária

MTI | 2010.11.08 19:14

Bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff Hungária

Tizenegymillió eurós - mintegy 3 milliárd forintos - beruházással, új munkahelyeket teremtve, jelentősen bővíti esztergomi üzemét a német Kirchhoff csoport magyarországi leányvállalata a Kirchhoff Hungária Kft., amely a Mercedes kecskeméti üzemének is beszállítójává vált.

Hirdetés

Decemberben indul, és jövő év szeptemberében fejeződik be a Kirchhoff Hungária Kft. legújabb beruházása, amelynek eredményeként a cég esztergomi üzemében az infrastrukturális fejlesztések mellett, a hegesztőüzemet 3000, a présüzemet 2500, az irodabázist pedig 200 négyzetméterrel bővítik. A közlemény Sólyom Szabolcs ügyvezető igazgatóra hivatkozva kifejti: a legújabb technológiát képviselő robotcellákat, valamint a nagyteljesítményű sorozatgyártásnál használt transzferpréseket telepítenek Esztergomba.

A fejlesztést az indokolja, hogy a korábban kizárólag a Magyar Suzuki Zrt. beszállítójaként dolgozó leányvállalat - a német anyacég kapcsolatrendszerén keresztül - újabb autógyárak beszállítójává vált. Préselt autóalkatrészeit 2012-től a Peugeot-Citroen szlovákiai és franciaországi, a Mercedes kecskeméti, a VW pozsonyi, a Ford crajovai, az Opel szentgotthárdi, valamint a Skoda mlada boleslavi gyárába is szállítja.

A mintegy 60 fős létszámbővítés eredményeként, döntően mérnökök és magasan képzett technikusok számára nyílik új munkalehetőség. A 2004-ben indult Kirchhoff Hungáriánál a mostani, immáron negyedik üzembővítés - a nagyobb hozzáadott értéket biztosító fejlesztés eredményeként - tovább növeli az esztergomi üzem hatékonyságát.

A Kirchhoff Hungária Kft., tavaly 22 millió eurós forgalom mellett - a költségmegszigorító intézkedéseknek is köszönhetően - több mint 400 millió forintos nyereséget ért el. A társaság, az autóipar mostani fellendülése előtti zsugorodásának hatására, idén 27 millió euró forgalommal, és csökkenő nyereséggel számol. Az alkalmazottak idei létszáma 210 fő.

Kiemelt Partnereink