Gyártók Botrány a Toyotánál

Botrány a Toyotánál

Biró Csongor | 2015.07.01 13:00

Botrány a Toyotánál

Letartóztatták Japánban a Toyota első női topmenedzserét, miután a gyanú szerint tiltott gyógyszert csempészett a szigetországba.

Hirdetés

Julie Hampet nemrég úgy ünnepelték, mint az elsőt nőt a Toyota felső vezetésében. Most a vállalat szabadulna tőle, a vezető be is nyújtotta lemondását. Egyelőre szóban, hisz még előzetesben van. A Toyota sebtében el is fogadta a lemondást, Julie Hamp áprilistól vezette a Toyota kommunikációs részlegét. 2012-ben érkezett a Toyota amerikai részlegéhez, júniusban költözött Japánba. Helyét ideiglenesen Hajakava Sigeru veszi át.

Hamp és az új Toyota Mirai
Ironikus, hogy Twitter oldalán ez az üzenet volt az utolsó

A kommunikációs igazgatót június 18-án tartóztatták le, miután a hatóságok oxycodone tablettákat találtak egy csomagban, amelyet neki küldtek Amerikából. Hamp azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy tiltott Japánban a szer. Az oxycodone egy szintetizált mák eredetű tebain, melynek erős fájdalomcsillapító és kábító hatása van. Egyik mellékhatása, hogy nagyon könnyen rá lehet szokni. Orvosi rendelvényre kapható Japánban és az USA-ban is, de a szigetországba csak egyedi kormányzati engedéllyel hozható be.

A japán jogszabályok szerint a gyanúsított húsz napig maradhat előzetesben, így a toyotás július 8. előtt aligha szabadulhat.

Kiemelt Partnereink