Gyártók Bizalmat szavazott a Volkswagen felügyelőbizottsága Herbert Diess-nek

Bizalmat szavazott a Volkswagen felügyelőbizottsága Herbert Diess-nek

autopro.hu/P.B. | 2020.12.16 04:18

Bizalmat szavazott a Volkswagen felügyelőbizottsága Herbert Diess-nek

Fotó: MTI

Bár Herbert Diess maradhat a pozíciójában és az általa javasolt kinevezéseket is elfogadták az felügyelőbizottság tagjai, a vezető szerződését nem hosszabbították meg annak lejárta előtt, így ebben a kérdésben később fognak dönteni.

Hirdetés

Herbert Diess mellett foglalt állást a Volkswagen felügyelőbizottsága, a hivatalos nyilatkozat szerint teljes mértékben támogatják a vezérigazgatót és elképzeléseit. Ugyanakkor nem született döntés arról, hogy idő előtt meghosszabbítsák Diess kinevezését, pedig sajtóhírek szerint ő ezt is szerette volna elérni.

Ahogyan az autopro.hu korábban beszámolt, három vezető kinevezését Herbert Diess a saját személyéhez kötötte, azaz, ha nem fogadták volna el őket, akkor lemondott volna pozíciójáról. Arno Antlitz, Murat Aksel és Thomas Schmall azonban egyaránt kinevezésre kerültek, így folytatódhat a Volkswagen eddig politikája, aminek része az elektromobilitás melletti elkötelezettség.

Arno Antlitz az Audi pénzügyi vezetője, 2021-től az egész Volkswagen Csoport élén lesz majd ez a feladata. Murat Aksel a Csoport beszerzési vezetője lesz, míg Thomas Schmall a Volkswagen Components éléről kerül az új, januárban indul „Technik” üzletág élére.

Tovább az elektrifikáció útján

Herbert Diess a döntés után elmondta, hogy a felügyelőbizottság teljes támogatását élvezi, ennek jegyében a Volkswagen Csoport tovább halad az elektrifikáció és a digitalizáció útján, céljai között pedig a hatékonyság szerepel.

Beszámolók szerint a személyi döntések és a VW Csoport további irányában Diess teljes támogatást követelt a szavazáson, ezért kötötte a saját pozícióját is a szavazásokhoz. Voltak olyan vezetők, akiknek nem tetszett Diess fellépése, ennek ellenére végül bizalmat kapott – írja az Automobilwoche.

A felügyelőbizottság támogatta a wolfsburgi üzem átalakítását az elektromos járművek gyártásához, ezzel Németországban már négy olyan VW-gyár lesz, ahol elektromos modellek készülhetnek. Ugyanakkor ez egy kompromisszumos döntés is volt Bernd Osterloh számára, aki a wolfsburgi üzem szerepét akarta növelni új modellekkel.

Marad a Ducati és a Lamborghini a Volkswagennél

Diess számára egyetlen olyan döntés született a hétfői ülésen, amivel nem lehet elégedett. Költséghatékonysági okokból a Lamborghini és a Ducati márkákat kiszervezte volna a Volkswagen Csoportból, a felügyelőbizottság döntésének értelmében ezek maradnak a konszern részei.

Kiemelt Partnereink