Gyártók Bezárhat a Vauxhall egyik angliai gyára

Bezárhat a Vauxhall egyik angliai gyára

autopro.hu/H.J. | 2019.07.29 16:30

Bezárhat a Vauxhall egyik angliai gyára

Bezárhatja az angliai Ellesmere Port-ban működő gyárát a PSA, ha az az EU-ból való kilépés után nem hoz hasznot.

Hirdetés

Az angliai gyárban többek között a PSA tulajdonában lévő Vauxhall Astra és Opel Astra modellek is legördülnek a gyártósorról. Ha a szigetország azonban nem hozza a megfelelő eredményeket, Dél-Európába helyezi át a gyártást a francia vállalat.

Luton maradhat az utolsó Vauxhall-gyár

A Liverpoolhoz közeli ellesmere port-i gyárban mintegy ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Bezárásával pedig a luton-i székhelyű üzem maradhat az utolsó a Vauxhall brit gyárai közül.
A vállalat vezérigazgatója, Carlos Tavares elmondta, hogy hiába szeretné az Astra gyártását az ellesmere port-i üzemben folytatni, ha a körülmények nem teszik lehetővé a nyereséges termelést, meg kell kímélnie vállalatának többi részét.

Az Egyesült Királyság autóipari testülete figyelmeztetett, hogy a megállapodás nélküli kilépés az EU-ból fenyegeti a brit autóipart.

Vámellenőrzés és vámok

Annak ellenére is, hogy az Astra a legnépszerűbb modell, amelyet a Vauxhall és az Opel gyártanak, a PSA-csoport kizárólag akkor helyezi új Vauxhall Astra modelljének gyártását Ellesmere Port-ba, ha Nagy-Britannia elutasítja a megállapodás nélküli kilépést. Ha mégsem teszi, vámellenőrzést és vámokat vezetne be az importőrök és az exportőrök számára, amely nem kedvezne a gyártóknak – írta a The Guardian.

Több cég is aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyság kilépése miatt. A japán autógyártó Nissan az év elején úgy döntött, hogy a következő X-Trail modellt Japánban építi az angliai Sunderland helyett.

Kiemelt Partnereink