Gyártók Betett a Toyota termelésének a chiphiány és a járvány

Betett a Toyota termelésének a chiphiány és a járvány

autopro.hu/V.M. | 2022.07.29 08:20

Betett a Toyota termelésének a chiphiány és a járvány

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota az áprilistól júniusig tartó három hónapos időszakban közel 10 százalékkal kevesebb autót gyártott a tervében eredetileg előirányzottnál a különböző termelési zavarok következtében.

Hirdetés

A Toyota az üzleti évének első negyedévében összesen 2,12 millió járművet gyártott le, ami 9,8 százalékkal marad el az eredetileg tervezett 2,35 millió darabtól.

A japán vállalat termelésére a koronavírus-járvány és a chiphiány egyaránt csökkentően hatott. Eredeti termelési célszámát először májusban, a kínai járványvédelmi lezárásokat okolva, majd júniusban, az egyik beszállítójánál észlelt koronavírusos megfertőződéseket, illetve egy másiknál gyártósori meghibásodást okokként megnevezve csökkentette.

Ami azt illeti, a chiphiánnyal együtt a koronavírus jelenleg is gátolja a gyártást. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Toyota egyik japán üzemében nemrég csökkentették a termelést, miután több dolgozóban is kimutatták a koronavírust.

Nem tett le a rekorddöntésről

Mindazonáltal a Toyota közlése szerint mind termelése, mind eladásai a növekedés útján vannak, és továbbra is tartja magát azon céljához, hogy az üzleti év végéig, 2023 márciusáig új rekordot jelentő 9,7 millió járművet gyártson le – számolt be a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink