Gyártók Befejezi a Beetle gyártását a Volkswagen

Befejezi a Beetle gyártását a Volkswagen

autopro.hu/B.A. | 2019.07.11 11:00

Befejezi a Beetle gyártását a Volkswagen

Csaknem negyven éve kezdte gyártani a Bogár modelleket a Volkswagen Mexikóban. A jelenlegi generációs változatot, a Beetle-t 1997 óta szerelik össze. A 20. százada egyik legjelentősebb kultuszautójának helyét a Tarek SUV veszi át a gyártósoron.

Hirdetés

A német autógyártó több mint nyolcvan éve mutatta be először a modellt és azóta számos új típusát készítették el, a legotolós a Beetle volt. Az utóbbi időben már csak a mexikói Pueblában található üzemben készült ez a modell.

Elkötelezettek a jövő és az innováció mellett

„A mexikói gyárban a Beetle helyére a Tarek SUV kerül, melyet 2020-ban kezdenek gyártani” – mondta a Volkswagen mexikói igazgatója, Steffen Reiche. A nagyobb, SUV típusú járművek egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban, a vállalat célja ennek a piacnak a kiszolgálása, a gyárban már jelenleg is zajlik a Tiguan SUV gyártása – közölte ez Equilor.

Az utolsó Volkswagen Beetlet, a klasszikus Bogár utódját az Amazon.com-on adják el, Reiche elmondása szerint ezzel is szimbolizálni szeretnék azt, hogy elkötelezettek a jövő és az innováció mellett.

Nyitókép: volkswagen-newsroom.com (A VW pueblai gyára)

Kiemelt Partnereink