Gyártók Bárki összeállíthatja magának a Porschéjét

Bárki összeállíthatja magának a Porschéjét

autopro.hu/E.M. | 2022.10.08 16:22

Bárki összeállíthatja magának a Porschéjét

Fotó: Porsche Newsroom

Az autógyártó konfigurációs felületének teljes átalakulásával a Porsche új funkciókkal bővíti online kínálatát. Hamarosan ugyanis lehetőség nyílik az ügyfél által konfigurált járművek online előrendelésére is.

Hirdetés

Az ügyfelek hamarosan online is megtervezhetik álomautójukat az új konfigurátor segítségével, amely közvetlenül használható lesz a járművek előrendelésére is. Az újítások kezdetben csak Németországban lesznek elérhetőek, de pár héten belül Spanyolországban és Portugáliában is rendelkezésre állnak majd.

A Porsche hivatalos sajtóközleménye szerint a rengeteg új funkciónak és nézetnek köszönhetően a konfigurátor új generációja még intuitívabbá vált, és érezhetően jobb élményt nyújt. Az újítások közé tartoznak a jármű kibővített nézetei, amelyek még jobb minőségben és több háttérrel állnak rendelkezésre. Most már szinte minden opció vizuálisan, valós időben jelenik meg olyan részletekig, mint a díszvarrás.

„Az új funkciókkal egy mérföldkőhöz érkeztünk a Porsche-vásárlás rendkívül vonzó digitális szolgáltatása felé vezető úton” - mondja Robert Ader, a Porsche AG marketingigazgatója. „Teljesen átalakítottuk a konfigurátort azzal a céllal, hogy lehetővé tegyük a maximális testreszabást, miközben a konfigurációt és a vásárlás élményét a lehető legintuitívabbá tesszük. Az eredmény pedig egy inspirálóbb, egyszerűbb és meggyőzőbb vásárlói utazás.”

A két tér közötti zökkenőmentes váltás

Az ügyfelek az új funkcióknak köszönhetően közvetlenül a konfigurációs platformon keresztül tudják majd előrendelni az saját maguk által összeállított autót a kívánt kereskedőtől. Az adásvételt véglegesítésére pedig a Porsche Központban kerül majd sor.

Ez a kialakított folyamat a márka azon megközelítésének része, amelynek célja, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen mozoghassanak a digitális és a fizikai kapcsolattartási pontok között. „Ügyfeleink a virtuális és a valós világból is a legjobbat kapják” - nyilatkozta Alexander Pollich, a németországi Porsche igazgatótanácsának elnöke.

„Az ügyfél álmai autóját mostantól kényelmesen, otthonról konfigurálhatja és előrendelheti. Ugyanakkor továbbra is a kereskedőkre, mint az ügyfél központi kapcsolattartó pontjára összpontosítunk, hogy elősegítsük a márkánkkal való személyes kontaktust.”

Folyamatos bővülés

A Porsche 2019-ben indította el az online autóértékesítést Németországban, és azóta folyamatosan bővíti kínálatát. „Számos európai piac kezdettől fogva szerepet játszott az online járműértékesítés további bővítésének alakításában, és most elsőként kínálhatják ügyfeleiknek a kibővített funkciókat” - mondta Marco Schubert, a Porsche AG európai régiójának alelnöke.

„Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az online vásárlás lehetősége egyre fontosabb a Porsche európai vásárlói számára. Ezért szeretnénk a következő hetekben Spanyolországban és Portugáliában is kínálni a kibővített lehetőségeket, és 2023-ra tervezzük Európa számos más országában a bevezetést” – nyilatkozta Schubert.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink