Gyártók Bajt hozott a Volkswagen fejére az áprilisi tréfálkodás

Bajt hozott a Volkswagen fejére az áprilisi tréfálkodás

autopro.hu/V.M. | 2021.05.03 15:16

Bajt hozott a Volkswagen fejére az áprilisi tréfálkodás

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete nyomozást kezdett a Volkswagen AG amerikai leányvállalatával szemben, amiért az hamisan azt állította április 1. előtt, hogy nevét az Egyesült Államokban Voltswagenre változtatja.

Hirdetés

A német autógyártó óriás csak napokkal április 1., a bolondok napja előtt közölte a névváltozást, aminek hatására emelkedésbe kezdett részvényeinek árfolyama.

Az átnevezéssel a VW az elektrifikációs törekvéseire kívánta volna felhívni a figyelmet. A változást a vállalat egy honlapi bejelentéssel, több Twitter-üzenet kíséretében tudatta a világgal, részletezve az átmárkázási terveket és még az új logókat is bemutatva.

A gyártó március 30-án közölte, hogy szó sincs névváltoztatásról, csak vicc volt az egész, a bejelentés azonban nagy felzúdulást váltott ki a közösségi médiában, így a VW kénytelen volt bocsánatot kérni. Scott Keogh, a Volkswagen Csoport amerikai ágának vezetője a Reuters-nek április 1-jén adott interjújában ismét megerősítette, hogy csak viccelni próbáltak, illetve hangsúlyozni kívánták elektrifikációs fókuszukat.

Az már akkor világos volt, hogy a VW vicce felkeltheti az amerikai tőzsdefelügyelet figyelmét. A nemrég indult nyomozásról először a Spiegel jelentett, aminek a VW hivatalosan is megerősítette, hogy folyamatban van a vizsgálat.

Kiemelt Partnereink