Gyártók Az Opel pollenszűrői mellett nem kell félnie az allergiásoknak

Az Opel pollenszűrői mellett nem kell félnie az allergiásoknak

autopro.hu/P.B. | 2020.04.23 13:18

Az Opel pollenszűrői mellett nem kell félnie az allergiásoknak

Fotó: Opel Pressroom

2000 óta minden autóját ellátja az Opel különböző pollenszűrőkkel, akár olyan aktívszenesekkel is, melyek hatékonyan szűrik ki szinte az összes pollent a levegőből. Az allergiával szenvedő sofőrök számára valódi fellélegzés egy ilyen autóban ülni.

Hirdetés

Az Opel a legtöbb autójába aktívszenes pollenszűrőt rak, ami a pollenek mellett például az ózont is kiszűri a levegőből. A legnagyobb előnye mégis az, hogy szinte a pollenek száz százalékát kiszűri, így tényleg nyugodtan lehet mély levegőt venni ezekben az autókban.

Az Opel projektmenedzsere, Sandra Schmickler elmondta, hogy az aktívszenes szűrők minősége meghaladja a szabványok által követelt minőséget is, víztaszító hatásának köszönhetően pedig az elfagyástól és a baktériumoktól is megvédi a jármű szellőzőrendszerét.

Fontos a szűrők cseréje

A pollenszűrőket évente cserélni kell ahhoz, hogy a megfelelő szinten működjenek. Az Opel közleményében emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az allergiaszezonban érdemes felhúzott ablakokkal közlekedni. Ez nemcsak kényelmi szempontot jelent az allergiások számára, hanem biztonságot is, hiszen a gyakori tüsszentések vezetés közben balesetveszélyes szituációkat okozhatnak.

Különösen fontos odafigyelni arra is, hogy az antihisztamin tartalmú allergiagyógyszerek fáradtságot okoznak, ami vezetés közben veszélyes lehet.

Kiemelt Partnereink