Gyártók Az MAN sem kerülte el a veszteséget

Az MAN sem kerülte el a veszteséget

autopro.hu/V.M. | 2020.08.04 12:22

Az MAN sem kerülte el a veszteséget

Fotó: Facebook/MAN Truck & Bus

Az MAN Csoport eladásai éves összevetésben mintegy harmadával csökkentek 2020 első felében, aminek eredményeként a haszongépjármű-gyártó 423 millió euró operatív veszteséget termelt.

Hirdetés

Az MAN Truck & Bus és az MAN Latin-Amerika divíziókból álló MAN Csoport a sajtóközleményében kiemeli, hogy a rossz eredmények hátterében elsődlegesen az európai piac lassulása áll, ami már a járványt megelőzően is várható volt.

Az első hat hónap során az MAN Csoport globálisan 47.301 járművet értékesített, 34 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az árbevétel 26 százalékkal, 47 milliárd euróra, az operatív eredmény pedig mínusz 423 millió euróra csökkent a 2019 első fél évében mért 248 millió euró nyereségről.

A járványhelyzet már az első negyedéves eladásokon is megmutatkozott, március második felétől pedig gyárleállásokhoz vezetett. Április végétől a vállalatcsoport elkezdte fokozatosan újraindítani üzemeit, ma pedig már mindegyik létesítményben folyik a termelés.

A vírushelyzet okozta bizonytalanságra hivatkozva az MAN Csoport nem adott ki előrejelzést az év hátralévő részére vonatkozóan.

Kiemelt Partnereink