Gyártók Az Év Kisteherautója lett az Iveco Daily

Az Év Kisteherautója lett az Iveco Daily

Pörge Béla | 2022.04.15 08:21

Az Év Kisteherautója lett az Iveco Daily

Fotó: Pörge Béla

Az Iveco Daily 7 tonnás változata győztesen tér vissza a 2022-es brit Van Fleet World díjkiosztón, hiszen harmadjára kapja meg az Év Kisteherautója címet, amit ráadásul idén a második egymást követő évben nyer el. Az Iveco Daily legújabb változatait a gyártó magyarországi márkaképviselete is bemutatta márciusban.

Hirdetés

Az Iveco nagy teljesítményű 7 tonnás Daily sorozata továbbra is előkelő helyet foglal el a kisteherautó szektorban: egymás után másodszorra kapta meg az Év Kisteherautója címet a brit Van Fleet World díjkiosztón.

Az ágazati szakértői bizottság döntése alapján az éves brit Van Fleet World díjak a haszongépjárművek piacának legjobbjait ünneplik. Ebben az évben végre fizikai formában is megtartották a díjkiosztó eseményt, mégpedig egy Novotel London Westben tartott rangos ceremóniával. Ez a harmadik alkalom, amikor az Iveco Daily győztes lett az Év Kisteherautója kategóriában: először 2019-ben, majd 2021-ben kapta meg a díjat.

Széles körben alkalmazható

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a március 24-én tartott sajtótájékoztatóján az Eco-tech vision Kft., az Iveco új magyar márkaképviselete hivatalosan is bemutatkozott, ahogyan az Iveco Daily 2022-es modellje is. Molnár Tamás, az Iveco haszonjárműveit forgalmazó cég ügyvezetője akkor elmondta, hogy az Iveco egy átalakulási folyamaton ment át Magyarországon. A gyártó járművei így is népszerűek hazánkban, ugyanakkor a nemzetközi jelenléthez képest nem volt megfelelő a hazai képviselet, ennek a megújításán és felfuttatásán dolgozik az Eco-tech vision.

Az eseményen alapos ismertetőt is kaptunk az Iveco Daily legújabb verzióiról. A modell egyik nagy előnye, hogy széles körben használható: a 3,5 tonnától egészen a 7,2 tonnáig terjedhet a jármű össztömege, utóbbi esetben a hasznos tömeg elérheti a 4 tonnát. Kiviteltől függően 7,3-tól akár 19,6 köbméterig terjed a raktér. Természetesen van fülkés kisteherautó és furgon kivitel is a modellből. ahogy az sem meglepő, hogy összkerekes és hátsókerékhajtásos verzióval is kínálja a gyártó a Daily-t.

Modern felszereltség

A 2022-es Daily erőforrása megegyezik az eggyel korábbi modellévvel: 120-tól 210 lóerőig terjedhet a jármű teljesítménye az Euro VI-os dízelmotorokkal, emellett gázüzemű verzió segíti a környezetbarát üzemeltetők dolgát.

A Daily-vel dolgozó sofőrök életét az AirPro felfüggesztés, az opcionálisan kérhető megerősített hátsó felfüggesztés, és a memóriahabos ülés teszi kényelmesebbé. Érdekesség, hogy a fülkében az Amazon Alexa szolgáltatása egészíti ki az infotainment rendszert.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink