Gyártók Az Audi ötletprogramja milliókat spórol a vállalatnak

Az Audi ötletprogramja milliókat spórol a vállalatnak

autopro.hu/H.J. | 2020.02.11 10:47

Az Audi ötletprogramja milliókat spórol a vállalatnak

Fotó: audi-mediacenter.com

Már harmadik alkalommal sikerült 100 millió eurót meghaladó összeget megspórolni az Audi németországi telephelyein. A vállalat ötletprogramja lehetőséget ad az alkalmazottaknak javaslataik benyújtására, ezzel segítve a vállalat működését.

Hirdetés

Átlagosan minden harmadik Audi alkalmazott részt vett 2019-ben a vállalat ötletprogramjában. A vállalat működésének javítását célzó 22 500 javaslat közül 12 500 ötletet megvalósított a gyártó – mintegy 101,3 millió eurót megspórolva ezzel Ingolstadtban és Neckarsulmban. Ebből az összegből 7,4 millió euró jutott vissza a munkavállalóknak bónuszok formájában.

Ezen kívül a győri, a brüsszeli, és a san josé chiapa-i üzemek alkalmazottainak további 11 ezer javaslata 40 millió euró megtakarítását tette lehetővé a vállalat számára – írja az Automobilwoche.

Színes ötletek és lehetőségek

A benyújtott ötletek számos területre koncentrálnak. Például Michael Luja számítástechnikus hozta létre az Audi Meeting Assistant nevű programot, amely az alkalmazottak találkozásainak összehangolását teszi egyszerűbbé. Alig három hét alatt a szakember beprogramozta az asszisztens szolgáltatást, amely megkönnyíti a találkozók rögzítését az elektronikus naptárban.

Michael Luja, az Audi Meeting Assistant megálmodója

Michael Luja, az Audi Meeting Assistant megálmodója

A javaslatrendszer 1967 óta létezik a vállalatnál, a jelenlegi ötletprogram 1994-ben született meg. A tanácsadás mellett rendszeresen szerveznek különféle versenyeket és kampányokat a dolgozók számára.

Kiemelt Partnereink