Gyártók Az Audi a SAIC-kal készíti az A7 hosszabb verzióját

Az Audi a SAIC-kal készíti az A7 hosszabb verzióját

autopro.hu/Sz.K. | 2020.01.01 16:39

Az Audi a SAIC-kal készíti az A7 hosszabb verzióját

Az Audi a kínai piacra gyártja az A7 modelljének hosszú verzióját a SAIC segítségével.

Hirdetés

A Bloomberg hírügynökség szerint a Volkswagen Konszern és a SAIC különböző beszállítókat hívott meg, hogy ajánlatot tegyenek az Audi A7L gyártási programjának beszállítói listájára. A kínai közbeszerzési hálózat honlapján tették közzé a dokumentumot, melynek értelmében a VW és a SAIC be akar lépni az Audi projektjének következő szakaszába, így a legnagyobb kínai autógyártó a jövőben különféle Audi modelleket fog gyártani. Idáig az FAW Audi (az Audi és az FAW csoport vegyesvállalata) volt a kínai piacon a német prémiumkategóriás márka egyetlen gyártója.

A SAIC-Audi partnerség 2016 végén egyszer már akadályba ütközött, a tervek bejelentésekor. A már meglévő Audi kereskedők attól tartottak, hogy egy új Audi járműcsalád bevezetése a SAIC csatornáin keresztül növeli a márkán belüli versenyt.

Zászlóhajó-limuzin

Az Audi portfóliójának kibővítéséhez vezető út egyengetésére a SAIC és a Volkswagen széles körű megbeszéléseket folytat, és előkészítette a partnerség kereteiben építendő modell terveit.

Az első SAIC-Audi modell az A7 hosszított verziója lesz. A zászlóhajó-limuzin a vállalat közlése szerint a Volkswagen azon szándékát tükrözi, hogy elkerülje a közvetlen versenyt a két kínai partner között. Az FAW-partnerkapcsolat keretei között az Audi a helyben készült modelljeit nagysorozatú modellekkel bővítette – ilyen volt az A4L, az A6L és a Q5L. Januártól novemberig az Audi Kínában 618 596 járművet adott el, ami 3,5 százalékkal több mint egy évvel korábban, a vállalat azonban csupán 10 százalékos részesedéssel rendelkezik az FAW-VW-Audi kereskedelmi társaságban, ami így csökkenti a profitrészesedését – írta meg az Automobil Produktion.

Nyitókép: Audi

Kiemelt Partnereink