Gyártók Az Alpine által felturbózott változata is lesz az új Renault 5-ösnek

Az Alpine által felturbózott változata is lesz az új Renault 5-ösnek

autopro.hu/P.B. | 2021.07.29 06:21

Az Alpine által felturbózott változata is lesz az új Renault 5-ösnek

Fotó: Renault Group Media

Egy ideje már pletykáltak arról, hogy a Renault ikonikus modelljének elektromos megújított változatának lesz egy sportos testévre is. Ez a hír megerősítést nyert, jön az Alpine R5, szintén tisztán elektromos hajtással.

Hirdetés

A Renault elektromos offenzívájának egyik nagy dobása az ikonikus korábbi modelljeinek újragondolása. Ezen a téren eddig a Renault 5-ös viszi a pálmát: a kisautó az eredeti vonásait megőrizve újul meg, és a kor követelményeinek megfelelően tisztán elektromos hajtást kap.

Méretéből adódóan a modell az eredeti 100 kilowattos teljesítményével sem lesz lomha, ám most már hivatalos, hogy kap egy sokkal sportosabb testvért is: az Alpine R5 160 kilowattos hajtást kap, és az elektromos Mégane-hoz hasonlóan a CMF EV platformra fog épülni.

A sima 5-ös az eggyel kisebb CMF-BEV platformot kapja meg, ennek ellenére a két modell nagyon hasonló külső jegyeket fog viselni – írja az electrive.com.

Vannak még nyitott kérdések

Azt egyelőre nem tudni, milyen akkumulátort kap az Alpine R5, így a leendő töltési adatokról sem tudni még semmit. A Renault sztenderd modelljei az Envision gyárában épülő, hatékony és viszonylag olcsó akkukat kapják, míg a teljesítményt hangsúlyozó autók számára az LG Energy gyártja az akkukat. Azt nem tudni, hogy a kettő közül melyiket, vagy esetlegesen egy harmadik féle akkumulátort kap-e az Alpine R5.

A Renault 2030-ig tíz új elektromos modellt dob piacra – hetet a saját brandjével, hármat pedig az Aline égisze alatt.

Kiemelt Partnereink