Gyártók Az akkucsere felé kacsingat a Fisker

Az akkucsere felé kacsingat a Fisker

autopro.hu/P.B. | 2023.05.08 09:19

Az akkucsere felé kacsingat a Fisker

Fotó: Fisker

A Fisker és az amerikai Ample startup együttműködésének köszönhetően az autógyártó a kínai Nio megoldásához hasonló akkumulátorcserélő opcióval szeretné kínálni első modelljét, az Oceant.

Hirdetés

Már folyik az Ample és a Fisker közös fejlesztése. A cél az, hogy már 2024 első negyedévében elérhető legyen az első akkumulátorcsere-rendszerrel rendelkező Fisker Ocean. Az elektromos autó alig néhány hete kapott európai értékesítési engedélyt, az első modelleket pedig néhány napon belül szállítják ki, most még persze nem cserélhető akkuval.

Henrik Fisker, a Fisker Inc. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az Ample innovatív akkumulátorcserélő rendszere megfizethető módon hoz új szintet a Fisker Ocean autókhoz. A Fisker ezzel az ajánlattal elsősorban az egyesült államokbeli és európai flottaügyfeleket célozza meg.

Az Ample egy autonóm robotikán és intelligens akkumulátortechnológián alapuló akkumulátorcsere-rendszerre támaszkodik, amely percek alatt képes visszaszerelni a teljes akkumulátort egy elektromos autóba. Amikor 2021-ben tesztállomásokat telepítettek Japánban és New Yorkban, a vállalat bejelentette, hogy megoldását „hat héten belül egy egész városban telepíteni lehet.”

A Fisker és az Ample az akkumulátorcsere-technológiából származó bevételt megosztaná egymás között, arról viszont nem szól a közleményük, hogy ez milyen arányban és miként történne – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink