Gyártók Ausztrália is lecsapott a Volkswagen dízeleire

Ausztrália is lecsapott a Volkswagen dízeleire

autopro.hu/B.A. | 2019.12.20 15:41

Ausztrália is lecsapott a Volkswagen dízeleire

Az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság 78 millió euróra büntette a Volkswagent, mert az autógyártó megtévesztően mutatta be dízel autóinak károsanyag-kibocsátását.

Hirdetés

Bár a mostani bírság rekordnak számít Ausztráliában, a Volkswagen részvényeseire nézve mindössze néhány centet jelent, így érdemi árfolyamhatást várhatóan nem vált majd ki – állapította meg az Erste Befektetési Zrt.

Brit bíróságon folytatódik a VW kálváriája

A 2015-ben kirobbant, és gyorsan világméretűvé vált dízelbotrány az Egyesült Királyságban is további fejtörést okoz a Volkswagennek, ugyanis december elsején közel százezer angliai Volkswagen-tulajdonos indított pert a német vállalat ellen az autók károsanyag-kibocsátási szintjének manipulálása miatt – számolt be az autopro.hu.

Pertársaság

Fél évvel azután, hogy Németországban pertársaság alakult a dízelbotrány ügyében, a brit Volkswagen-tulajdonosok is összefogtak. Ők is bíróság elé viszik ügyüket, lényegében kompenzációt követleve azért, mert vélekedésük szerint részeseivé váltak a kibocsátási csalásnak. Németországban 430 000 Volkswagen-tulaj alkotja a pertársaságot, míg Nagy-Britanniában „csak” több mint hetvenezren.

Az ötödik éve húzódó fiaskó eddig 33 milliárd dollárjába került az autóipari óriásnak.

Nyitókép: instagram.com/vwaustralia/

Kiemelt Partnereink